ON PREPARAR LES PROVES D’ACCÉS A FORMACIÓ PROFESSIONAL

Als CFGM (Títol de Tècnic) es pot accedir des de una FP Bàsica (Títol d’ajudant o auxiliar), des del títol de Graduat en ESO o amb una prova d’accés si compleixes mínim 17 anys fins el 31 de desembre de l’any de la prova (l’any natural)

Als CFGS (Títol de Tècnic superior) es pot accedir des d’un CFGM, des del títol de Batxillerat o amb una prova d’accés si compleixes mínim 19 anys fins el 31 de desembre de l’any de la prova (l’any natural). Si ja tenies un CFGM l’edat es rebaixa a 18 durant l’any natural.

Si optes per la prova i a més aconsegueixes posteriorment el títol, hauràs de matricular-te (si t’admeten en el cicle quan el demanes) pel torn dels titulats. La prova per a CFGM és la mateixa per a tots els cicles. La prova per a CFGS és diferent segons la família professional que vullgues estudiar.

La prova te la pots preparar pel teu compte o en una acadèmia. Una altra possibilitat és recòrrer a centres oficials. LLig esta notícia sobre centres oficials:

RESOLUCIÓ de 14 d’octubre de 2021, de la Direcció General de Centres Docents i de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual s’autoritza per a impartir els cursos preparatoris de les proves d’accés, als centres relacionats en l’annex d’aquesta resolució https://dogv.gva.es/datos/2021/10/21/pdf/2021_10445.pdf

Si t’interess contacta el més prompte que pugues per rebre indicacions sobre com poder assistir a eixes classes preparatòries de les proves.

Tota la informació sobre FP (cicles que hi ha, com són les proves, etc…) a la Comunitat Valenciana, la trobaràs ací:

https://ceice.gva.es/es/web/formacion-profesional/inicio

Les proves (igualment que les proves de les EOI) pots realitzar-les en qualsevol lloc d’Espanya i serveixen per a tot el territori nacional.

https://www.educacionyfp.gob.es/contenidos/estudiantes/portada.html

Recorda que també existeix una FP de règim especial ( més especialitzada encara):

https://ceice.gva.es/es/web/ensenanzas-regimen-especial

Més informació sobre la FP en aquest bloc (Categoria Formació professional):

https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/category/formacio-professional/

Des de la FP es pot accedir a la universitat:

https://innova.gva.es/documents/161863209/172407520/GUIA+PAU+2021+definitiu+0502021.pdf/b9d8c325-359e-4329-8bd2-89bda72da8bf

Esta entrada fue publicada en FORMACIÓ PROFESSIONAL. Guarda el enlace permanente.