GUIA WEB 2016

GUIA PER A ACCEDIR A INFORMACIÓ VOCACIONAL OFICIAL:

A) SI ERES ALUMNE/A DE BATXILLERAT O PROMPTE HO SERÀS, I DESITGES CONÉIXER COM S’ACCEDEIX A LA UNIVERSITAT ACTUALMENT:
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic en columna a la dreta : ACCÉS A LA UNIVERSITAT.
Hi trobaràs informació sobre com és la prova, quant val la nota mitjana del batxillerat, quines matèries et serveixen per a millorar la nota (per les anomenades PONDERACIONS), quines van ser les notes de tall per a cada Grau universitari segons el torn (general, amb minusvàlues, etc…), beques, grups ARA (grups d’Alt Rendiment Acadèmic), preus de matrícula, etc…
Has de tenir en compte que cada curs d’un Grau ordinari són 60 crèdits. És a dir, que per aprovar el curs un alumne/a necessitarà aproximadament unes 1500 hores entre estudiar i assistir a classe (60 x 25 = 1500). Els preus de matricula van en relació a quant val cada crèdit en cada carrera perquè algunes necessiten més material i laboratoris que altres.
A l’apartat de PREINSCRIPCIÓ tens més a baix icones per a entrar a les webs de les universitats i conèixer els plans d’estudis de totes les seues titulacions i els dobles graus. Dins de cada web vés a on diga Futur alumne, Pre-alumnes, etc… Si vols estudiar oficial a distància, consulta’m.
L’accés a la universitat va a canviar. Heu de estar atents als canvis que vagen apareixent en els apartats anteriors.
Si ets alumne/a de 3r ESO amb intenció de cursar batxillerat, tria si pots per a 4t les optatives que més relació tinguen amb les matèries que ponderen per a la universitat. Et convé.
Avanç de notícies per al curs pròxim:
http://www.mecd.gob.es/prensa-mecd/actualidad/2016/04/20160427-piriz.html

B) SI ERES ALUMNE/A D’ESO O DE BATXILLERAT I VOLS CONÉIXER ELS CONTINGUTS DE LES DIFERENTS ASSIGNATURES:
http://www.ceice.gva.es/web/ordenacion-academica/curriculo-eso-bachillerato-por-materias

C) SI ERES ALUMNE/A D’ESO O DE BATXILLERAT I VOLS CONÉIXER L’OFERTA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL:
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic en columna a la dreta : FORMACIÓ PROFESSIONAL
En entrar a la pàgina tens a l’esquerra una columna amb tots els cicles (Dossier de cicles formatius), informació sobre les proves d’accés, FP dual, FP bàsica, etc…
Si entres al dossier de cicles formatius i tries un cicle en concret, ràpidament veuràs la possibilitat de saber On es realitza. I si fas clic sobre el codi de cada centre del llistat, podràs saber si el cicle que t’interessa és dual, semi-presencial, està concertat, té horari de vesprada,…
L’accés a la Formació Professional té unes condicions que van a canviar. Quan es publique la normativa nova la trobaràs en un post del bloc o també a l’apartat de normativa de la columna de l’esquerra de la mateixa pàgina anterior. Consulta la data per a saber si és o no l’actual.

D) SI VOLS DEMANAR UNA PLAÇA PER A CURSAR BATXILLERAT O FORMACIÓ PROFESSIONAL
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic en columna a la dreta : CONSELLERIA D’EDUCACIÓ DE VALÈNCIA
Vés a la dreta a un rectangle blau que diu Admissió d’alumnat. Hi trobaràs normativa i enllaços per fer la petició telemàtica. Hauràs d’entregar còpia també en paper i atendre les dates de tot.
Si necessites el llistat amb tots els centres on pots estudiar, vés a l’esquerra de la pàgina principal de la Conselleria on diu –INFORMACIÓ GENERAL- –Guia de centres docents

E) SI VOLS ESTUDIAR ENSENYAMENTS ESPECIALITZATS DE RÈGIM ESPECIAL: DISSENY, MÚSICA, ESPORTS. Les seues titulacions superiors equivalen a carreres universitàries.
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic en columna a la dreta : ENSENYAMENTS ESPECIALITZATS (DISSENY,MÚSICA, ESPORT)
En entrar a la pàgina hi trobaràs a l’esquerra una columna amb tota la informació (com s’accedeix, centres, continuació d’estudis, etc…) a cada tipus d’ensenyament especialitzat.

F) SI VOLS ESTUDIAR IDIOMES
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic en columna a la dreta : ENSENYAMENTS D’IDIOMES
Quan entres veuràs un enllaç que diu Escoles Oficials d’Idiomes amb la informació sobre les Escoles que n’hi ha, com s’accedeix, proves lliures, That’s English, etc..

G) SI VOLS ESTUDIAR ART DRAMÀTIC. La titulació equival a una carrera universitària.
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic en columna a la dreta : ART DRAMÀTIC ESCOLA SUPERIOR VALÈNCIA
Entraràs directament a la web de l’Escola. Hi ha diferents especialitats: direcció, escenografia,…

H) SI VOLS INCORPORAR-TE A L’EXÈRCIT, LA POLICIA, COS DE BOMBERS
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic a la dreta més a baix ON DIU “Categorías” i tria l’etiqueta COSSOS DE SEGURETAT
T’eixiran totes les notícies sobre el tema. Per a informar-te més has de dirigir-te a les acadèmies que preparen les proves d’accés a eixos cossos. Pregunta’ls sobre proves físiques, edat, condicions, titulacions de FP o d’universitat recomanables, etc…per a cada escala del Cos.

I) SI ET PLANTEGES ESTUDIAR FORA DE LA COMUNITAT VALENCIANA
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
clic a la dreta: MINISTERIO DE EDUCACIÓN. Cada Comunitat autònoma té els seus terminis.
http://www.universia.es/
http://www.crue.org/Universidades/SitePages/universidades.aspx
Webs especialitzades en universitats estrangeres, per exemple:
http://www.ef.com.es/sem/?source=007957,GGESS_UA_00_00&semcp=S-EDU-DEG-N&semag=UNI-N-3B—UA-00-00&pkw=%2Buniversidades&gclid=COGv6M2g98wCFYcp0wod0nAPPQ

J) SI EL TEU PROBLEMA ÉS QUE NO SAPS QUINA PROFESSIÓ T’AGRADARIA EXERCIR
https://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/
Al rectangle d’enmig que diu Buscar, escriu la paraula TEST . Accediràs a qüestionaris online que poden donar-te pistes sobre les opcions que més et podrien agradar. Si demanen dades personals i ets menor d’edat, consulta abans de fe-los amb els teus pares /tutors legals.

J) SI VOLS INFORMACIÓ SOBRE ALTRES TEMES
Clic en el llistat de Categorias d’aquest bloc.
També pots escriure el tema en el camp Buscar. Hauràs de fer ús del castellà i del valencià perquè el bloc s’escriu en ambdues llengües.

ATENCIÓ: Amb aquesta guia pretenc facilitar-te l’accés autònom a la informació oficial, però no substitueix la possibilitat de fer una consulta directa en Orientació. La normativa educativa està canviant així que no et descuides, sobretot en els terminis per a demanar places (preinscripció), inscripció en proves d’accés (a FP, als ensenyaments especialitzats), proves lliures, dates de matriculació, etc…
Vés amb compte amnb les dates: Encara queda publicada informació anterior corresponent a l’any 2015. No et confongues. Mira bé l’any!

Anuncios
Esta entrada fue publicada en BECAS, PREMIOS Y GENERAL VIDA DE ESTUDIANTE, COSSOS DE SEGURETAT, ENSENYAMENTS ARTÍSTICS, ENSENYAMENTS ESPORTIUS, ESO-GRADUAT-BATXILLERAT, ESTUDIAR O TRABAJAR FUERA DE ESPAÑA. VOLUNTARIADO., FORMACIÓ PROFESSIONAL, IDIOMES, Sin categoría, TEMAS QUE AFECTAN A DIFERENTES CATEGORIAS A LA VEZ, UNIVERSITAT. Guarda el enlace permanente.